Citrix: XenApp in XenDesktop

Že poznate Citrix Systems?

Strežnik Citrix uporablja Microsoft Terminal Services RDSH in VDI. Čeprav je v virtualni infrastrukturi Citrix vključenih več komponent, je na voljo v dveh glavnih izdajah, XenApp in XenDesktop. XenApp je osrednji izdelek, ki se uporablja za brezhibno aplikacijo, medtem ko XenDesktop razširja zmogljivosti za objavljanje namizij VDI. Oba izdelka sta zmožna zavarovati podatke in aplikacije z zagotavljanjem virtualnih virov uporabnikom, ki temeljijo na lokacijah in varnostnih konfiguracijah, specifičnih za naprave. Pred izbiro izdelkov za virtualizacijo je pomembno vedeti, kaj je strežnik Citrix.

V nastavitvi za dostavo aplikacij Citrix so aplikacije in viri gosti na osrednjih strežnikih. XenApp izolira te aplikacije iz osnovnega OS-ja in drugih aplikacij ter jih usmerja v izolirano okolje na ciljni napravi, kjer se izvajajo. Ni vam treba namestiti aplikacij ali programske opreme na odjemalsko napravo; samo odjemalske naprave se kopirajo samo konfiguracijske nastavitve, podatki in aplikacije. Uporabnik pošlje strežnike in klike z miško na strežnik ter prejme posodobitve posnetka zaslona. Odjemalska naprava mora imeti vgrajen sprejemnik odjemalca XenApp. Ker XenApp omogoča dostop do gostujočih virov s strežnika Windows, uporabniki delijo fizične vire strežnika.

Citrix XenDesktop ima razširjen obseg. Uporablja se za objavo popolnih virtualnih namizij iz hipervizorja na oddaljene odjemalske naprave. To pomeni, da vsak uporabnik dobi svoj primerek operacijskega sistema in namizja; viri se ne delijo med uporabniki.

V podjetju Housing bomo izvajali tečaj Citrixa: XenApp in XenDesktop. 

Cena tečaja: 1270 EUR + DDV

PRIJAVA