Business analytics

Odkrijte moč poslovne analitike - Pridružite se tečaju in spoznajte ključne veščine za uspešno vodenje poslovanja.

Poslovna analitika (BA) je praksa iterativnega, metodičnega raziskovanja podatkov organizacije, s poudarkom na statistični analizi. Poslovno analitiko uporabljajo družbe, ki se ukvarjajo z odločanjem na podlagi podatkov.

BA se uporablja za pridobivanje vpogledov, ki informirajo poslovne odločitve in se lahko uporabljajo za avtomatizacijo in optimizacijo poslovnih procesov. Podatkovne družbe obravnavajo svoje podatke kot korporativno sredstvo in jih izkoriščajo za konkurenčno prednost. Uspešna poslovna analitika je odvisna od kakovosti podatkov, kvalificiranih analitikov, ki razumejo tehnologije in podjetja ter organizacijske zavezanosti odločanju, ki temelji na podatkih.

Tehnologije poslovne analize se razčlenijo na dve glavni področji. Prva je osnovna poslovna inteligenca. To vključuje preučevanje preteklih podatkov, da bi dobili občutek, kako se poslovni oddelek, skupina ali član osebja izvaja v določenem času. 

Drugo področje poslovne analize vključuje globljo statistično analizo. To lahko pomeni napovedno analitiko z uporabo statističnih algoritmov za pretekle podatke, da bi napovedali prihodnjo učinkovitost spremembe izdelka, storitve ali spletnega mesta. Lahko pa pomeni, da uporabite druge napredne analitične tehnike, kot je analiza gruče, za združevanje strank na podlagi podobnosti v več podatkovnih točkah. To je lahko na primer v ciljnih tržnih kampanjah.


Posebne vrste poslovne analize vključujejo:

  • Deskriptivna analitika, ki sledi ključnim kazalcem uspešnosti, da bi razumela trenutno stanje podjetja;
  • Napovedna analitika, ki analizira podatke o trendih, da bi ocenila verjetnost prihodnjih rezultatov; in
  • Predpogojna analitika, ki uporablja preteklo uspešnost, da ustvari priporočila o tem, kako ravnati v podobnih situacijah v prihodnosti.

 

Trajanje: 3 dni
Termin tečaja: 5. - 7. julij 2023

Lokacija: ONLINE
Cena tečaja:
1.440 EUR + DDV

Več o tečaju si lahko preberete tukaj