CIO leta je Barbara Tekavec Verlič iz Pivovarne Laško Union

Barbara Tekavec Verlič, IT-menedžer v Pivovarni Laško Union, je prejemnica dvanajste nagrade CIO leta.

Glavni dosežek, s katerim si je Barbara Tekavec Verlič prislužila nagrado, je obsežna digitalizacija, ki jo Pivovarna Laško Union opredeljuje kot eno temeljnih prioritet v svoji strategiji poslovanja. V okviru projekta je bila ena najkompleksnejših implementacij na področju nabave. Z njo so dosegli višjo stopnjo avtomatizacije poslovnih procesov ter večjo transparentnost in poslovno učinkovitost.

Velik preboj je bil dosežen tudi na področju poslovne analitike v prodaji, financah in kontrolingu, kjer so bistveno optimizirali čas, ki ga zaposleni potrebujejo za pripravo in obdelavo podatkov, ter zagotovili razpoložljivost potrebnih poročil od koderkoli in kadarkoli.

Podjetje je uspešno dokončalo popolno integracijo v Heinekenovo omrežje ter zagotovilo celostno podporo poslovnim procesom in izboljšalo podporo uporabnikom.

Na vprašanje, kako se znajde v pretežno moškem IT-svetu, Barbara Tekavec Verlič odgovarja, da odlično, saj kompetence nimajo spola, ženske pa lahko v IT prinesejo drugačne poglede, pristope in izkušnje.

Drugič so podelili tudi nagrado digitalna preobrazba leta

Dobilo jo je podjetje BTC. Kot je obrazložil strokovni odbor, je BTC, potem ko je v treh desetletjih izvedel temeljito preobrazbo iz specializirane logistično-skladiščne družbe v sodobno odprto družbo, zadnja leta delo nadaljeval z obsežno digitalno preobrazbo in dosegel izjemne rezultate. Vzpostavili so ABC pospeševalnik za zagonska podjetja, ki je leta 2017 prejel nagrado kot najboljši, razvili enkratno inovativno testno okolje BTC Living Lab s tehnološko napredno infrastrukturo ter vzpostavili inovacijsko pisarno, ki skrbi za motivacijo in dvig inovativnosti v podjetju.

Uspešno so zagnali projekt za samovozeča vozila Autonomous Vehicles Living Lab, edinstveno razvojno in raziskovalno testno območje za povezana vozila. Končali so projekt Digitalni voznik, v zadnjem letu pa so s projekt Eligma začeli vstopati tudi na novo področje tehnologije blockchain.

»V svoj ekosistem BTC vključuje mlade, talentirane in perspektivne posameznike in podjetja z vsega sveta, katerih znanje in delovanje sta usmerjeni v razvoj in ustvarjanje novih pametnih rešitev,« še piše v obrazložitvi.

Avtor: ESAD JAKUPOVIĆ

Vir: https://ikt.finance.si/8938282