VMware NSX

Vsaka organizacija ali podjetje ima svoje politike, ki jih želijo videti v vseh svojih varnostnih orodjih. 

VMware NSX je družina izdelkov navidezne mrežne in varnostne programske opreme. Programsko definirano mrežno povezovanje NSX je del programske opreme VMwareovega koncepta podatkovnega centra, ki ponuja računalništvo v oblaku v virtualizacijskih tehnologijah VMware. Navedeni cilj VMware-a z NSX-om je zagotavljanje virtualnih mrežnih okolij brez vmesnikov ukazne vrstice ali drugega neposrednega administratorskega posredovanja.

Virtualizacija omrežja povzema operacije omrežja od osnovne strojne opreme na porazdeljeno virtualizacijsko plast, podobno kot virtualizacija strežnikov za procesno napajanje in operacijske sisteme. VMware v CNS (prej imenovan vShield) virtualizira L4-L7 omrežja. Nicirov NVP virtualizira mrežno strukturo, L2 in L3.

VMware pravi, da bo NSX razkril logične požarne pregrade, stikala, usmerjevalnike, pristanišča in druge elemente v omrežju, da bi omogočil navidezno povezovanje med ponudniki agnostičnih hipervizorjev, sistemi za upravljanje oblakov in pripadajočo omrežno strojno opremo. Prav tako bo podpiral eksterne mreže in varnostne ekosistemske storitve.

V podjetju Housing se lahko udeležite tečaja VMware NSX, o katerem si več lahko preberete tukaj.